Biografie

Lectrr is het pseudoniem van Steven Degryse (Roeselare, 27 mei 1979), een Belgische cartoonist, striptekenaar, animator, scenarist en columnist.

Steven Degryse debuteerde eind jaren 90 met een dagelijkse cartoon op het internet, en werd al snel opgepikt door allerlei media. Z'n cartoonreeks 'Hara Kiwi' loopt sinds 2004 in media in binnen- en buitenland, met publicaties in oa. Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zuid-Afrika, de VS, Hongarije en Turkije. Z'n strookstrip 'Lars' liep in verschillende Vlaamse, Nederlandse en Zweedse kranten voor hij die stopzette.

Sinds 2011 is hij huiscartoonist bij De Standaard.
Sinds 2018 worden z'n politieke en actuele cartoons wereldwijd verdeeld door het New York Times Syndicate.

Lectrr is ook actief als animator. Hij is onder andere een van de animatoren verantwoordelijk voor de populaire rubriek 'Dag op Dag' in Man Bijt Hond, maar maakt ook commerciële animaties voor klanten als oa. Heineken. 

Ook als standup comedian was Lectrr ooit actief, hij tourde oa. doorheen Nederland langs legendarische zalen als De Melkweg (Amsterdam) en trad oa. op op Bal Rat du Mort in het Sonsbeekpark in Arnhem. Om zich beter op zijn cartoons te focussen zag hij echter af van een verdere carrière op het podium.

In zijn vrije tijd is Lectrr vooral bezig met z'n passie voor boeken.

Bibliografie

Lectrr heeft over de jaren heen tientallen cartoonboeken gepubliceerd in binnen- en buitenland, en heeft ook andere boeken verlucht met zijn cartoons, illustraties en strips. Hieronder bieden we een overzicht.

Overzicht

Persberichten